Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ώρα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!


Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Μέσα από την παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» που έρχεται το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30, η περιβαλλοντική οργάνωση μας καλεί να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή.

Η Ώρα της Γης φέτος μας δίνει την αφορμή να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη συμμετοχή μας στη WWF – Καλύτερη Ζωή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας φέρνει κοντά και μας προτρέπει σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για εμάς όσο και για τον πλανήτη.

Αλλαγές που αποδεικνύονται παραπάνω από απαραίτητες, σύμφωνα με την
πρόσφατη έρευνα της Public Issue, αφού το 60% των ερωτηθέντων από τα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα δηλώνει δυσαρεστημένο από τη ζωή στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες εντοπίζουν την ηχορύπανση (66%) και την ατμοσφαιρική ρύπανση (65%) ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα, ενώ το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν έχει ικανοποιητικούς χώρους πρασίνου και πάρκα στην πόλη του. Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (62%) αυτών που θεωρούν ότι η πόλη τους αναπτύσσεται και κτίζεται χωρίς σχέδιο ή οργάνωση. Η πλέον δυσαρεστημένη ηλικιακή ομάδα πολιτών είναι οι άνθρωποι μεταξύ 35 και 64 ετών.

 
«Όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή μας στην πόλη έχουμε μία μόνο επιλογή: να τη βελτιώσουμε. Το ερώτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξουμε να το κάνουμε. Η φετινή Ώρα της Γης μας καλεί να συμμετέχουμε στη WWF – Καλύτερη Ζωή, να δικτυωθούμε με ενεργούς πολίτες και πρωτοβουλίες, να εφαρμόσουμε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές για εμάς και τον πλανήτη. Με λίγα λόγια, η Ώρα της Γης 2015 είναι μια αφορμή για να αγκαλιάσουμε έναν άλλον τρόπο ζωής, να γίνουμε «ελαφρύτεροι» για τον πλανήτη και να αλλάξουμε, βήμα – βήμα, τα στατιστικά στοιχεία ερευνών, όπως αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα», δήλωσε ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος της WWF – Καλύτερη Ζωή.

Στη φετινή Ώρα της Γης, το WWF Ελλάς έχει προσκαλέσει όλους τους δήμους της χώρας να σβήσουν σημαντικά μνημεία και τοπόσημα της πόλης τους, καθώς και να ενημερώσουν τους δημότες τους για το πρόγραμμα WWF - Καλύτερη Ζωή και τα οφέλη της συμμετοχής τους σε αυτό, μέσα από την
ιστοσελίδα.
 

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632,
i.kantas@wwf.gr


πηγή: http://www.wwf.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου