Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιατί να αλλάξουμε μεταφορικές συνήθειες;


Είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα ακόμα και μετά από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης τα νοικοκυριά που έχουν 2 αυτοκίνητα είναι περισσότερα από αυτά που δεν έχουν καθόλου!
Είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα ακόμα και
μετά από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης τα νοικοκυριά που
έχουν 2 αυτοκίνητα είναι περισσότερα από αυτά που
δεν έχουν καθόλου
Ας σκεφτούμε για λίγο, τι θεωρούμε πως είναι πιο συμφέρον, οικονομικό και οικολογικό για εμάς τους ίδιους και το περιβάλλον; Σε περίπτωση αμφιβολιών σίγουρα το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 5,2 εκατομμύρια επιβατηγά οχήματα και σχεδόν 30.000 λεωφορεία.
 
Η επικράτηση των αυτοκινήτων δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας. Οι κακοσχεδιασμένες πολιτικές στον τομέα των μεταφορών σε συνάρτηση με τα υφιστάμενα πρότυπα μετακίνηση και τις συνήθειές μας αποτελούν τις βασικές αιτίες που συντελούν στην κυριαρχία των ΙΧ. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες το 2013 χρησιμοποιούσαν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο τα αυτοκίνητά τους για κάλυψη ακόμα και μικρών διαδρομών, κάτω του ενός χιλιομέτρου!

Από την άλλη, οι κάτοικοι των πόλεων δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Tο 94% των ελλήνων που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα δηλώνει δυσαρεστημένο με τη ζωή στην πόλη κυρίως λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα μπορείτε να τα διαβάσετε στη
μελέτη που έχει πραγματοποιήσει το WWF . Μετά από αυτό πιστεύουμε πως θα σας έχουμε πείσει για την αλλαγή μεταφορικού μέσου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου