Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καβάλα. Τραγικές φιγούρες οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων


 Τραγικές φιγούρες οι αγρότες στα Τενάγη ΦιλίππωνΤα Tενάγη είναι πια μια μεγάλη λίμνη στης οποίας τα νερά πνίγονται οι υποσχέσεις πέντε περιφερειαρχών από το 2003 μέχρι σήμερα που υποσχέθηκαν έργα και παρεμβάσεις και τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
 
Οι αγρότες τραβούν τα μαλλιά τους βλέποντας τα όνειρα και το ψωμί των παιδιών τους να χάνονται στα πλημμυρικά φαινόμενα που μετέτρεψαν την αποστραγγισμένη λίμνη Πρασιάδα, σε μια κανονική λίμνη η οποία για φέτος είναι απαγορευτική σε κάθε καλλιέργεια.
 
Το μόνο που ακούν είναι για συσκέψεις και για επισκέψεις φορέων οι οποίοι ξέρουν εκ των πραγματων ότι είναι αργά για παρεμβάσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει το περασμένο καλοκαίρι για να μην συμβούν αυτά που σήμερα είναι γεγονότα μη ανατρέψιμα.

Αν δεν αναλάβουν δράση με κοινές μελέτες οι δύο περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και δεν βρουν μια κοινή συνισταμένη για να λυθεί το πρόβλημα τότε ο κάμπος των Φιλίππων θα μετατραπεί σε Πτολεμαίδα με εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τύρφη και γιατί όχι τόπος διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ ο οποίος θα μπορούσε με την διέλευσή του να προχωρούσε και σε έργα ουσίας για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.



πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου