Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μαγνησία. Η Κάρλα πρέπει να ζήσει

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Οι υπογράφοντες φορείς εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία του έργου σωτηρίας της Κάρλας και για την τήρηση της δέσμευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσει να ρέει νερό στη λίμνη Κάρλα. Παρόλο που αυτό αρχίζει αρκετά καθυστερημένα, θεωρούμε ότι είναι μια καλή αρχή για τη διατήρηση της ζωής στη λίμνη και την αποφυγή των συνεπειών για τη χώρα μας, από τυχόν απένταξη του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την ποιότητα και την επάρκεια των νερών της Κάρλας, αλλά ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για αυτό. Θεωρούμε ότι στις εξελίξεις αυτές συμβάλαμε οι τρεις φορείς με την πίεση που ασκήσαμε προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της λίμνης.

Η άποψη των φορέων που εκπροσωπούμε είναι ότι το έργο της Κάρλας, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, είναι προτευόντως περιβαλλοντικό και ύστερα οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η επάρκεια των νερών της να είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν επιδέχεται τον οποιοδήποτε «σκόντο», αδιάφορο από τις όποιες πιέσεις ασκηθούν για το αντίθετο.
 
Επομένως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μη ρυπαίνεται η λίμνη και να ολοκληρωθούν τα έργα για τον εμπλουτισμό της λίμνης από τον χείμαρρο Κερασιώτη, καθώς και τα αρδευτικά έργα.
 
Οι τρεις φορείς επίσης συνηγορούν στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την οικονομική συμβολή της πολιτείας στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας του έργου.

Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να συμβάλουμε στην καλή υγεία και προστασία της λίμνης.
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔΟΙΚΟ),
ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΙΒΗΙΔΑ-ΚΑΡΛΑ ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ «Η ΒΟΙΒΗΙΣ»,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου