Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καλό νέο και από την …Ρωσία


 --Εξαγωγές--Ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου ειδικοί Ρώσοι Επιθεωρητές σε συνεννόηση με τις Ελληνικές αρχές, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στην Ρωσία, μετά την άρση των Ρωσικών αντιμέτρων στις κυρώσεις της Ε.Ε., όταν αυτή αποφασιστεί.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επισήμανε πως «οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την Ελλάδα και θα επεκταθούν στην Κύπρο, ενώ παράλληλα έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στην Ουγγαρία».

Δύο μέρες αργότερα, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας ανακοίνωσε ότι μελετά πιθανές εκδοχές ώστε να επιτραπεί η εισαγωγή στη Ρωσία ορισμένων αγροτικών προϊόντων από σειρά χωρών, πρωτίστως από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου