Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε εργασίες Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος


Συνάντηση εργασίας GlobAqua (1)Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού κ. Δημήτρης Μήλιος εκπροσωπώντας ως Διευθυντής τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων, παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος GlobAqua «Διαχείριση των επιπτώσεων πολλαπλών στρεσογόνων παραγόντων στα υδατικά οικοσυστήματα σε συνθήκες χαμηλής διαθεσιμότητας υδάτινων πόρων», συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τμήματος Επόπτευσης, Φύλαξης & Εφαρμογών Διαχείρισης κ. Δήμο Αναστόπουλο.

Οι εργασίες της συνάντησης διεξήχθησαν στο Μουσείο Ελιάς στην Σπάρτη, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και είχαν ως στόχο τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων για τη βελτίωση των υφιστάμενων πρακτικών και πολιτικών διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Για την Ελλάδα περιοχή μελέτης του προγράμματος αποτελεί η λεκάνη του ποταμού Ευρώτα, η οποία πλήττεται από την υπεράντληση νερού, τα αστικά και αγροβιομηχανικά λύματα, την αγροχημική ρύπανση και τις γεωμορφολογικές αλλοιώσεις.

Η συνάντηση εργασίας οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας


Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: info@fdparnonas.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου