Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή των Πεύκων η δεύτερη φετινή εξόρμηση αναδάσωσης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

 
 
Μετά το Σέιχ Σου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στη δεύτερη για φέτος προγραμματισμένη μεγάλη εξόρμηση αναδάσωσης, αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την προσεχή Κυριακή 1 Μαρτίου, στην περιοχή των Κοιμητηρίων, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ειδικότερα, σε έκταση 300 στρεμμάτων θα φυτευτούν 6.000 πλατύφυλλα και κωνοφόρα δένδρα.

Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου λεωφορείο θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

Και αυτή η εκστρατεία οργανώνεται από το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που προσφέρει και τα δενδρύλλια. Στους εθελοντές θα δοθούν τσάπες και φτυάρια και ειδικοί επιστήμονες θα δίνουν οδηγίες για το σωστό τρόπο φύτευσης, ενώ τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Διασωστικής Ομάδας Αγίου Παύλου θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την παροχή πρώτων βοηθειών ή την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη αναδάσωση που πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο δήμος στη θέση «Λυόμενο» στον Κέδρηνο Λόφο του Σέιχ Σου, σε μια έκταση 150 στρεμμάτων καμένης γης από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1997, περισσότεροι από 500 εθελοντές, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα, φύτεψαν 10.000 δενδρύλλια.

Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών προσκαλεί και σε αυτή την εξόρμηση τους πολίτες με τις οικογένειές τους, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα μέλη συλλόγων, οργανώσεων και φορέων να γιορτάσουν τη φύση, προάγοντας την κοινή προσπάθεια διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της ζωής μας, παίρνοντας το μέλλον στα χέρια μας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου