Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εξοντώνουν εκατοντάδες ψαρόνια και το παρουσιάζουν ως κατόρθωμα!

 
 
Στο προφίλ του στο facebook ένας κυνηγός ανέβασε στις 12 Ιανουαρίου ένα βίντεο και φωτογραφίες στο οποίο εκείνος και οι φίλοι του καμαρώνουν από την ποσότητα των ψαρονιών (Sturnus vulgaris) που μόλις έχουν σκοτώσει κάπου στην Χαλκιδική.
 
Ο Μανώλης αδειάζει μέσα από το μπουφάν του στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος τα νεκρά πουλιά και «χαριτολογώντας» μιλάει για γέννα μόνο που αυτός εν προκειμένω δεν φέρνει ζωή αλλά σκορπίζει θάνατο.
 
O Μανώλης και ο Λευτέρης φωτογραφίζονται
πλάι στα πτώματα των πουλιών
 Και οι τρεις άνδρες παρουσιάζουν την εξόντωση τόσων πουλιών – που σκοτώνονται εύκολα  με σκάγια διασποράς καθώς πετούν σε σμήνη που αποτελούνται από χιλιάδες άτομα – ως κατόρθωμα. Τα ψαρόνια είναι θηρεύσιμο είδος και μάλιστα επιτρέπεται το κυνήγι τους χωρίς περιορισμό.
 
 
Κατόρθωμα η εξόντωση ζώων;
 
Οι συγκεκριμένοι κυνηγοί, που έχουν βάλει στόχο να σκοτώσουν 300 ψαρόνια όπως ακούγεται στη συνομιλία τους, παρανομούν – σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – μόνο και μόνο επειδή εκθέτουν τα θηράματα με τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ο λόγος που δημοσιεύουμε αυτά τα στιγμιότυπα και αυτές τις εικόνες είναι για να δείξουμε το μέγεθος της ανισορροπίας αυτών των ανθρώπων οι οποίοι χαίρονται τόσο πολύ σκοτώνοντας άλλα πλάσματα… για πλάκα.
 
 
Τι ορίζει η νομοθεσία
 
Η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε) Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».


πηγή: www.zoosos.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου