Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα βελτίωσης ελαιολάδου από την ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας

                        
Πρόγραμμα βελτίωσης ελαιολάδου από την ΕΑΣ Ηλείας - ΟλυμπίαςΗ δυνατότητα βελτιστοποίησης της παραγωγής ελαιολάδου και της πιστοποίησης του ονόματος, που αποτελεί προστιθέμενη αξία για το προϊόν των ελαιοπαραγωγών, δίνεται μέσα από το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Ομάδα Παραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας.

Για πρώτη φορά ο αριθμός των συμμετεχόντων μένει ανοικτός και με βάση τον οδηγό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι δυνατόν να γίνουν δικαιούχοι χιλιάδες αγρότες.
 
Με βάση την εκτίμηση των υπευθύνων της Ένωσης που εδώ και έξι χρόνια χειρίζεται τέτοιους είδους επενδυτικά σχέδια για καλλιέργειες θα συμμετάσχουν από 3000 έως 5000 παραγωγοί.
 
Κύρια επίτευξη των δράσεων είναι η πιστοποίηση του προϊόντος γεγονός που προσθέτει αξία στο λάδι, τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και την τιμή, αφού όπως είναι γνωστό τα επώνυμα προϊόντα με ονοματεπώνυμο στην Ευρωπαϊκή αγορά έχουν καλύτερης τύχης.
 
Οι παραγωγοί που θα ενταχθούν σε αυτό θα πάρουν δωρεάν διάφορα εργαλεία συλλογής, όπως ελαιοδίκτυα, λίμπες, πριόνια και άλλα.
 
Όπως έγινε γνωστό από την Ένωση στο πρόγραμμα που τρέχει και θα κλείσει τους επόμενους μήνες, είχε θέσει ως προϋπόθεση την ένταξη ορισμένου αριθμού παραγωγών, 500 σε πρώτη φάση και 200 σε δεύτερη φάση ενώ αυτή την στιγμή οι δικαιούχοι είναι 720, των οποίων το λάδι έχει πιστοποιηθεί.
 
Πέρα από αυτό όμως θα έχουν στην διάθεσή τους ένα γεωπόνο που θα τους κατευθύνει ενώ θα γίνονται και οι ανάλογες εδαφολογικές αναλύσεις για την καταλληλότητα του εδάφους χωρίς καμία επιβάρυνση, αφού θα καλύπτεται το κόστος από το πρόγραμμα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου