Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Να ανακληθεί η κατάργηση του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις


 
Την ανάκληση της συμβολικής και επί της ουσίας κατάργησης του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Καλλιστώ, MEDASSET και WWF Ελλάς, τονίζοντας πως πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετικά ανακοίνωση, υπάρχει "ανησυχία για την ενδεχόμενη απώλεια σημαντικών περιβαλλοντικών κεκτημένων, τα οποία τα τελευταία χρόνια εξασφάλιζαν μια σχετική ανεξαρτησία της περιβαλλοντικής πολιτικής από τις παραγωγικές δραστηριότητες με τον σαφή διοικητικό διαχωρισμό των αδειοδοτούμενων από τους αδειοδοτούντες, και μακριά από κάθε συντεχνιακή λογική".

"Θέση των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι πως ένα ισχυρό υπουργείο περιβάλλοντος αποτελεί την απαραίτητη βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μια σοβαρή περιβαλλοντική πολιτική. Το νέο κυβερνητικό σχήμα καταργεί τη βάση αυτή, η οποία σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη θεωρείται δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη", υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου