Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Νέος δικτυακός τόπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)


 Σας ενημερώνουμε ότι πληροφορίες για την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού περιλαμβάνονται στο νέο δικτυακό τόπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) www.biodiversity-info.gr. Πρόκειται για έναν δικτυακό τόπο για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας ο οποίος αποτελεί μια πύλη ενημέρωσης και διάχυσης πληροφοριών για τη φύση και τη βιοποικιλότητα της Ελλάδας.
 
Ο πληροφοριακός αυτός κόμβος διαθέτει επικαιροποιημένη πληροφορία και αρχεία για την ελληνική φύση και βιοποικιλότητα, παρέχει επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, ευαισθητοποιεί το κοινό για τις φυσικές, οικονομικές και πολιτιστικές αξίες της ελληνικής φύσης και ενθαρρύνει τη συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας.

Ο δικτυακός τόπος διακρίνεται σε τρεις βασικές ενότητες πληροφορίας, που σκοπό έχουν να παροτρύνουν τον επισκέπτη να γνωρίσει τη φύση και βιοποικιλότητα της Ελλάδας, να ανακαλύψει πληροφορίες για αυτήν και να συμμετάσχει σε δράσεις διατήρησης και ανάδειξής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες προδιαγραφές διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων, ώστε να παρέχει πρόσβαση στα ψηφιακά τεκμήρια της Βιβλιοθήκης του ΕΚΒΥ (Ψηφιακό Αποθετήριο ΕΚΒΥ), σε γεωχωρικά δεδομένα για τη φύση και τη βιοποικιλότητα (Δικτυακός Χάρτης Φύσης και Βιοποικιλότητας και Γεωγραφικό Αποθετήριο ΕΚΒΥ) και στα αντίστοιχα μεταδεδομένα τους (Δικτυακός Κατάλογος Μεταδεδομένων ΕΚΒΥ).

Για να δείτε πληροφορίες που αφορούν στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού πατήστε
εδώ ή/και μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: [http://www.biodiversity-info.gr/index.php/el/2014-04-22-18-51-01].
 
 
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας

Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email:
info@fdparnonas.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου