Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη ταΐστρα – ποτίστρα για τ’ αδέσποτα στον Δήμο Αγρινίου

 
 
Για την τοποθέτηση της πρώτης ταΐστρας – ποτίστρας για τα αδέσποτα από τον Δήμο Αγρινίου μας ενημέρωσε η Ζωοφιλική Ένωση Ενεργών Πολιτών Αγρινίου (Ζ.Ε.Ε.Π.Α.) η οποία σε ανακοίνωση της εξηγεί ότι η καινούργια δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να αναλάβει τις ευθύνες της όπως ο νόμος ορίζει εν αντιθέσει με την αδιαφορία που έδειξε για το θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή.
 
Σύμφωνα με την Ζ.Ε.Ε.Π.Α. ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Μελιάδης είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των αδέσποτων της πόλης του Αγρινίου και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ζώα. Μαζί με την πενταμελή επιτροπή συζητάει καθημερινά  για να βρεθεί τρόπος για την συνύπαρξη αδέσποτων και πολιτών.
 
Η Ζ.Ε.Ε.Π.Α. επισημαίνει: «Όπως κάθε αρχή αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, αλλά ο κ. Μελιάδης έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπαθεί καθημερινά να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων που υπάρχει στην Πόλη μας.
Όπως μας ανέφερε ήδη έχει βρεθεί ο χώρος για την δημιουργία ενδιαιτήματος 60 θέσεων ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαρτίου. Θα είναι ένα όμορφος διαμορφωμένος χώρος με τις προϋποθέσεις του Νόμου έτσι ώστε να υπάρχει άμεση και καθημερινή επαφή των πολιτών με τα αδέσποτα ζώα τα οποία θα φιλοξενεί.
 
Τα παλιά σιδερένια γραφεία μετατρέπονται σε ταΐστρες – ποτίστρες για τ’ αδέσποτα στον Δήμο Αγρινίου και έτσι και τα ζώα φροντίζονται και ανακυκλώνονται άχρηστα αντικείμενα!
Δηλαδή θα μπορεί ο κάθε πολίτης που θέλει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο να επισκεφτεί το ενδιαίτημα, να τα δει από κοντά, παίρνοντας από εθελοντές σωματείων που θα βρίσκονται καθημερινά εκεί, τις απαραίτητες πληροφορίες για το αδέσποτο που θα ενδιαφερθεί να υιοθετήσει.
 
Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να μείνει μόνος του με το σκυλάκι που θα θέλει να υιοθετήσει. Τα μέλη και οι εθελοντές της ένωσης και των σωματείων της πόλης του Αγρινίου θα είναι δίπλα τους. Όλοι μαζί μπορούμε. Στο πρόγραμμα του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και άλλες ταΐστρες-ποτίστρες περιμετρικά της πόλης.
 
Η αρχή έγινε... θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες μας σε συνεργασία με το Δήμο θα έχουν σαν αποτέλεσμα την συνύπαρξή μας με τα αδέσποτα ζώα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι τα αδέσποτα... δεν τα σπέρνεις και φυτρώνουν... κάποιος ανεύθυνος συμπολίτης μας τα αφήνει στους δρόμους και στην μοίρα τους…» καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγή:
www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου