Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κόρινθος. Ημερίδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)


 Το ΥΠΕΚΑ στην Κορινθία για έργα περιβάλλοντοςΗ Eιδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠΠΕΡΑΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Έργα και Πολιτικές για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κορινθία».
 
Η Ημερίδα, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη), τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17.00. Η εκδήλωση θα καλύψει μια ευρεία θεματολογία σχετικά με τις νέες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ και τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην Κορινθία, την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και την ενεργοποίηση νέων έργων  ΕΣΠΑ 2014-2020 ως στρατηγικών μοχλών ανάπτυξης. Την εναρκτήρια ομιλία της Ημερίδας θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νικόλαος Ταγαράς.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τα στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ θα αναφερθούν στα έργα περιβάλλοντος της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ στελέχη του ΥΠΕΚΑ θα αναλύσουν τις νέες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ και την τοπική τους διάσταση σε θέματα όπως:
 
- Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, πράξεις εφαρμογής, χρήσεις γης.
- Νέες πολιτικές στην πολεοδομία: ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου,  ελεγκτές δόμησης, ενεργειακοί επιθεωρητές
- Περιβαλλοντική αναβάθμιση και οικοδομικοί συνεταιρισμοί
- Εκσυγχρονισμός της δασικής νομοθεσίας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου