Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αρκαδία - Βυτίνα. Κάντε τον περίπατο σας στο «Δρόμος της Αγάπης»


Στην Αρκαδία βρίσκεται ο »Δρόμος της Αγάπης» Θα πάθετε πλάκα!

Ο περίπατος στο «δρόμο της αγάπης» στη Βυτίνα είναι μια από τις πιο ρομαντικές βόλτες στην ορεινή Αρκαδία! Αξίζει να τη κάνετε ένα ωραίο και ηλιόλουστο απόγευμα.

Η διαδρομή δεν είναι μεγάλη αλλά είναι πολύ απολαυστική, κατάλληλη και για ποδήλατο:

Θα ακολουθήσετε τον διάσημο δρόμο κάτω από τα αρωματικά σφενδάμια και τους πλάτανους απολαμβάνοντας μια μουσική συμφωνία από τιτιβίσματα πουλιών. Ο «δρόμος της αγάπης» δεν πήρε το όνομά του μόνο επειδή είναι σήμερα πολύ αγαπητός στους ερωτευμένους επισκέπτες της Βυτίνας. Ονομάζεται έτσι από τα παλιά τα χρόνια, γιατί εδώ έκαναν το περίπατό τους οι νέοι της κωμόπολης πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Περπατήστε λοιπόν κι εσείς στον ίδιο δρόμο της αγάπης και φανταστείτε τις κυρίες και τις δεσποινίδες της Βυτίνας με τα φανταχτερά καπέλα, τα εντυπωσιακά φορέματα και τις πολύχρωμες ομπρέλες. Ίσως ακούσετε και μια εύθυμη ιστορία από τη δεκαετία του 1980, την ιστορία της κυρά Γεωργίας, με τους πολλούς γάμους της και τις γνωριμίες στο «δρόμο της αγάπης» με τους ωραίους νέους του χωριού. Ρωτήστε τους πιο ηλικιωμένους Βυτινιώτες και θα σας πουν ακόμη περισσότερες ιστορίες για τον θρυλικό δρόμο.
Όταν πια τελειώσει ο ωραίος περίπατος σας, συνεχίστε την βόλτα σας στη δυτική πλευρά της Βυτίνας όπου βρίσκεται το λεγόμενο Παλαιό Χωριό, και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων (του 1831 με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο) και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847. Μπείτε σε ένα παλιό παραδοσιακό ταβερνάκι και απολαύστε κάτω από την δροσιά μιας κληματαριάς ένα ωραίο κόκκινο κρασί με ντόπια πίτα. Και φυσικά πιείτε στην υγειά του «δρόμου της αγάπης» και των ερωτευμένων της Βυτίνας…


ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Στη Βυτίνα θα φτάσετε οδικώς ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο από Τρίπολη. Απέχει από την Τρίπολη 48 χιλιόμετρα (ενώ αν έρθετε από τους επαρχιακούς δρόμους μέσω Τρίπολης – Δαβίας η απόσταση από την Τρίπολη είναι 32 χλμ.). Η Τρίπολη απέχει 165 χιλιόμετρα από την Αθήνα.



πηγή: http://moriasnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου