Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη. Τέλος για τις πλάκες αμιάντου στου Καρατάσιου!


Μετά από επίμονες προσπάθειες των οικολόγων της Θεσσαλονίκης απομακρύνθηκαν οι επικίνδυνες πλάκες αμιάντου από το χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.

Εδώ και χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες από γονείς, περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής κ.α. για τον αμίαντο στο πρώην εργοστάσιο Χιτζού αλλά και για το αντίστοιχο πρόβλημα μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, δίπλα από γήπεδα ποδοσφαίρου, όπου αθλούνται εκατοντάδες πολίτες και μικρά παιδιά. Η σχετική καταγγελία, που έκανε πριν ένα χρόνο περίπου η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, κινητοποίησε αρχικά τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, η οποία μετά από αυτοψία συνέταξε έκθεση υγειονομικού ελέγχου, στην οποία ζητούσε από τους καθύλην αρμόδιους (Alpha Bank και Στρατό) να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες αποξήλωσης και αποκομιδής του αμίαντου ενώ ζητούσε και άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου (http://goo.gl/KQr8XA)

Για το θέμα είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο (http://goo.gl/Mx9ssk)

Όλη αυτή η πίεση φαίνεται πως έπιασε τόπο και ο Στρατός κινητοποιήθηκε και με πρόσληψη ειδικού συνεργείου προχώρησε στο αυτονόητο.

Δυστυχώς όμως δεν έγινε το ίδιο και με το πρώην εργοστάσιο Χιτζού. Εφόσον ανήκει στην Alpha Bank, εγείρονται εύλογα ερωτήματα. Πρέπει γρήγορα και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξουν οι προβλεπόμενες ενέργειες, που άλλωστε έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια.

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους, η οποία είχε το θετικό αυτό αποτέλεσμα. Και δηλώνει ότι με τη συνεργασία μπορούν να λυθούν και άλλα χρονίζοντα προβλήματα στην πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου