Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αθήνα. Ημερίδα για την ανάπτυξη του ποταμού και της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα


limni ladona
 
Ο Δήμος Γορτυνίας διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 30 Νοέμβρη στις 11:00 το πρωί στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή, Σταδίου 13) για την παρουσίαση του Ερευνητικού Προγράμματος που έχει εκπονήσει σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την ανάπτυξη της περιοχής του ποταμού και της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα.

Στην παρουσίαση του Διατμηματικού Ερευνητικού Προγράμματος «Ερμηνευτική προσέγγιση και δυνατότητες παρεμβάσεων στην περιοχή του ποταμού και της τεχνητής λίμνης Λάδωνα» θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, της Σχολής Τοπογράφων ΕΜΠ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων και του τμήματος Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα περιλαμβάνονται εισηγήσεις σύμφωνα με τα επιμέρους επιστημονικά αντικείμενα:

1. Πορτάλιου Ελένη, καθηγήτρια, Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ
Ενιαία προσέγγιση, γενικές κατευθύνσεις και στόχοι του ερευνητικού προγράμματος. Οικιστικό δίκτυο, μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, πληθυσμιακά/κοινωνικά δεδομένα, στόχοι ανασυγκρότησης (30΄)
2. Ιωαννίδης Χαράλαμπος, καθηγητής, Σχολή Τοπογράφων ΕΜΠ
Τοπογραφικές εργασίες του Ερευνητικού Προγράμματος (20 ΄)
3. Καρέτσος Γεώργιος, ερευνητής, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων
Αβιοτικό και βιοτικό περιβάλλον. Καταγραφή δεδομένων, προβλήματα / κίνδυνοι, προτάσεις (20΄)
4. Κουτσούρης Αλέξανδρος, αν. καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτογενής τομέας παραγωγής. Σημερινή πραγματικότητα, ανάγκες και προβλήματα των αγροτών, συμπεράσματα / δυνατότητες (20΄)

Μετά τις εισηγήσεις θα γίνει σύντομη παρουσίαση των πρωτοβουλιών του Δήμου στον τομέα των γεωχωρικών πληροφοριακών συστημάτων και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις προς τους εισηγητές, τοποθετήσεις και προτάσεις για τις παρεμβάσεις στην περιοχή.

Διαβάστε το
Πρόγραμμα της Ημερίδας
Κατεβάστε την Πρόσκληση της Ημερίδας

 
Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου