Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Άρτα - Κωστακιοί. Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εισβολή πολυφάγου εντόμου στην Ήπειρο»

 
 
Ενημερωτική ημερίδα για τις νέες απειλές εντομολογικών εχθρών
 Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ: Αλλόχθονα χωροκατακτητικά έντομα και η διαχείρισή τους με τη μέθοδο της Κλασικής Βιολογικής Καταπολέμησης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, στις 11 π.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου (στους Κωστακιούς Άρτας).
   
Η ημερίδα διοργανώνεται από το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Ηπείρου.
   
Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου: Μελέτη της εισβολής του πολυφάγου εντόμου Metcalfa pruinosa (Say) Hemiptera-Homoptera: Faltinae-Fulgoroidea στην Ήπειρο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και η αντιμετώπισή του με τη μέθοδο της κλασικής Βιολογικής Καταπολέμησης, του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013, ΑΞΟΝΑΣ 9 «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ», ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 01 «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΕΥΝΩΝ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΗΣ, «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ».
   
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την εισβολή νέων εντομολογικών εχθρών στη χώρα μας, τα προβλήματα που προξενούν και τις δυνατότητες πρόληψης και διαχείρισής τους.
   
Επιστημονική υπεύθυνη του έργου είναι η Καθηγήτρια Δήμητρα Ζωάκη-Μαλισιόβα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου