Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά η "συμβολαιακή γεωργία" σε κριθάρι – καλαμπόκι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου

                   
Ξεκινά από σήμερα η συμβολαιακή σε κριθάρι – καλαμπόκι του Α.Σ. ΒόλουΟ Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ανακοινώνει την υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει σχετικά με την εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας στην πλήρη μορφή της.
 
Πιο συγκεκριμένα ανακοινώνει ότι από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2014 όσοι αγρότες από την Θεσσαλία, επιθυμούν να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας για την αγορά εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου εκτός του κριθαριού που ήδη έχει ανακοινωθεί και στο καλαμπόκι εσοδείας 2015, δύνανται να προσέρχονται στα γραφεία του επί της οδού Λαρίσης 99 στο Βόλο προκειμένου  να υπογράψουν σχετικό συμβόλαιο.
 
Η τιμή αγοράς του καλαμποκιού έχει καθορισθεί στα 0,18€/κιλό πλέον ΦΠΑ και η οποία θα αναφέρεται στο συμβόλαιο.
 
Η παράδοση του καλαμποκιού για τους παραγωγούς του Ν. Μαγνησίας θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού  στο Στεφανοβίκειο και στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Φερών, για δε τους παραγωγούς εκτός Μαγνησίας, ο χώρος παράδοσης θα καθορισθεί για κάθε νομό ξεχωριστά  και θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
 
Παράλληλα καθορίζεται από τώρα η τιμή που θα προμηθεύονται οι κτηνοτρόφοι το καλαμπόκι και  η οποία θα είναι 0,21€/κιλό.
 
Όσοι κτηνοτρόφοι επιθυμούν να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις, να προσέρχονται στα γραφεία του επί της οδού Λαρίσης 99 στο Βόλο, όπου θα μας αναφέρουν και την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν, για το έτος 2015.
 
Από την πλευρά του Αγροτικού Συνεταιρισμού δηλώνεται επίσης ότι θα χρηματοδοτήσει τόσο τους αγρότες όσο και τους κτηνοτρόφους, τόσο με ίδια κεφάλαια όσο και μέσω της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την οποία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου έχει έρθει σε σχετική συμφωνία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου