Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η Εθελοντική Ομάδα της Άνδρου εκπαιδεύεται!



Εθελοντές από διάφορες περιοχές της Άνδρου συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την παρατήρηση πουλιών και τη διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών του νησιού, που οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος LIFE Άνδρου για την Oμάδα Διατήρησης της τοπικής βιοποικιλότητας.
 
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ορνιθοπανίδα της Άνδρου, τις προστατευόμενες περιοχές του νησιού και τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τις τεχνικές παρατήρησης και καταγραφής πουλιών, καθώς και για το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων περιοχών της Άνδρου, τη νομοθεσία και τα νομικά μέσα που είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων πολιτών και φορέων για την προστασία των περιοχών αυτών.
 
Ακολούθησε περίπατος και παρατήρηση πουλιών γύρω από τον υγρότοπο του Παραπορτίου, κατά μήκος της πεζοπορικής διαδρομής προς τα Βραχνού, όπου παρατηρήθηκαν Λευκοτσικνιάδες, Σταβλοχελίδονα και Μιλτοχελίδονα, Γερακίνες, Ξεφτέρια, Καρδερίνες, Κοτσύφια, Καλόγεροι κ.ά. χαρακτηριστικά είδη πουλιών του νησιού. Σημαντικότερη ήταν η παρατήρηση ενός από τους Σπιζαετούς του νησιού, που αποτελεί και ένα από τα είδη-στόχος του Προγράμματος LIFE Άνδρου.
 
 
Σύντομα θα ακολουθήσει νέα εξόρμηση της Εθελοντικής Ομάδας στην υπέροχη φύση της Άνδρου, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!
 
 
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Προγράμματος LIFE Andros στο: www.androslife.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου