Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Κρασί made in… Θεσσαλονίκη

                            
Κρασί made in… ΘεσσαλονίκηΤη δική της ετικέτα… κρασιού αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η Θεσσαλονίκη αφού τα αμπέλια που φυτεύτηκαν πέρσι του καλοκαίρι φέτος απέδωσαν καρπούς.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο karfitsa.grο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος τυγχάνει και εμπνευστής του εγχειρήματος «ο πρώτος τρύγος είναι έτοιμος φέτος ενώ μεγαλύτερη παραγωγή αναμένεται του χρόνου το καλοκαίρι, αφού είναι γνωστό πως οι αμπελώνες αποδίδουν καλύτερους καρπούς την τρίτη χρονιά».
Σύμφωνα με τον ίδιο άγνωστος παραμένει ο αριθμός των μπουκαλιών κρασιών που θα παραχθεί αφού την εμφιάλωση την έχει αναλάβει το κτήμα Γεροβασιλείου, το οποίο άλλωστε χορήγησε και τους αμπελώνες.
 
Αυτή τη στιγμή, ο αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε αναζήτηση του ονόματος της ετικέτας και για το σκοπό αυτό, έχουν προχωρήσει σε… διαβούλευση, «τύπου opengov» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά μέσω facebook. Πάντως, ορισμένα πιθανά ονόματα, όπως «ΣΟΙΝΟΣ», «Γοργόνα Θερμαΐς», «Κόποις κτήμα – Οίνος Θεσσαλονικεύς» και πολλά άλλα έχουν ήδη «πέσει» στο τραπέζι των συζητήσεων.
 
Τα μπουκάλια με το κρασί και ετικέτα Θεσσαλονίκης κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και θα διατίθενται στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Υπενθυμίζεται πως εκτός από το δημοτικό αμπελώνα, ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει και το δικό του λαχανόκηπο όπως και το δικό του πάρκο με οπωροφόρα δέντρα, που φυτεύτηκαν μάλιστα σε περιοχή απέναντι από το παλιό μηχανουργείο του δήμου (στο Καυτανζόγλειο Στάδιο) κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του τελευταίου Μαραθωνίου για εκπαιδευτικούς λόγους.
 
Όσοι πάντως, επιθυμούν να προτείνουν όνομα ετικέτας μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση krasithessalonikis2014@gmail.com μέχρι τις 29 Αυγούστου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου