Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. «Οι αλλαγές των εποχών και ο γεωλογικός χρόνος»

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

«Οι αλλαγές των εποχών και ο γεωλογικός χρόνος»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2014
 
Στο τέλος του καλοκαιριού και την αλλαγή της εποχής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσφέρει στους μικρούς του φίλους το νέο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος», το οποίο θα υλοποιηθεί από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το τρισδιάστατο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο» στο οποίο καλούνται να συσχετίσουν τις γεωλογικές εποχές του παρελθόντος με τα αντίστοιχα ζώα και φυτά που έζησαν την συγκεκριμένη περίοδο. Σε κάθε συμμετέχοντα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας προσφέρεται ειδικό εγχειρίδιο για το γεωλογικό χρόνο, η αφίσα του γεωλογικού χρόνου καθώς και ειδικές εκπαιδευτικές καρτέλες.

Η οργάνωση της εκδήλωσης εντάσσεται στο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» και ειδικότερα της δράσης «Γιορτές της Γης στη Λέσβο» που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου 2007-2013» του άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». Η δράση είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος» είναι μια περιπέτεια και ένα παιχνίδι στις εποχές και στο χρόνο. Τα παιδιά καλούνται να αναζητήσουν ευρήματα που μας δίνουν πληροφορίες για τις αλλαγές των εποχών, να ταξιδέψουν στο γεωλογικό χρόνο, να γνωρίσουν φυτά και ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια και να ανακαλύψουν μοναδικές πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Στη συνέχεια, προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και των εποχών, ώστε να μπορέσουν να συνθέσουν τις γνώσεις τους για τις αλλαγές των εποχών και την εξέλιξη των φυτών και των ζώων με το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου.



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 
ü  Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα
ü  Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως εποχή, απολίθωμα, γεωλογικός χρόνος κ.ά.
ü  Αναζήτηση πληροφοριών στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου
ü  Επεξεργασία ευρημάτων και πληροφοριών
ü  Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες
ü  Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στο χάρτη του γεωλογικού χρόνου
ü  Σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων – Συμμετοχή στο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι  «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο»
 
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος» υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι καθημερινά από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 11.00-12.00 και 17.00-18.00. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου