Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αστικό περιβάλλον - Κεφαλονιά. Φταίει ο Κόπερφιλντ! "Εξαφανισμένες" οι διαβάσεις πεζών στο Αργοστόλι

 
Φταίει ο Κόπερφιλντ! "Εξαφανισμένες" οι διαβάσεις πεζών στο Αργοστόλι (εικόνες)

Προφανώς και ο γνωστός ταχυδακτυλουργός Ντέιβιντ Κόπερφιλντ δεν έκανε στάση στην Κεφαλονιά, εντούτοις κάνοντας μια μεγάλη βόλτα στο Αργοστόλι, διαπιστώσαμε πως οι διαβάσεις πεζών έχουν μυστηριωδώς... εξαφανιστεί!

Και φυσικά δεν πρόκειται να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στον Κόπερφιλντ κατηγορώντας τον ότι «εξαφάνισε» τις διαβάσεις της πόλης μας, διότι πολύ απλά οι δύστυχες έχουν ξεθωριάσει από τον πολύ καιρό που έχουν να βαφτούν!

Σε όλες τις κύριες οδούς της πόλης, στη Λεωφόρο Βεργωτή, γύρω από την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, διαπιστώσαμε ότι πολλές διαβάσεις πεζών, έχουν... εξαφανιστεί από τον χάρτη!

Τη στιγμή μάλιστα, που δεκάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την πόλη μας και κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ατυχήματος... αλλά και πολίτες του νησιού που περνούν κάνοντας... ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στα αυτοκίνητα!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες από τους 8.000 ανθρώπους που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή στην Ελλάδα τους στην άσφαλτο, οι 2.000 είναι κοντά ή πάνω σε διαβάσεις πεζών! Ένα θλιβερό στατιστικό στοιχείο...

Βάψιμο λοιπόν και γρήγορα...

Γιώργος Χαλαβαζής
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου