Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Τα σκουπίδια του Έλληνα»


Ένα πρόβλημα της σύγχρονης εποχής που δεν εξαφανίζεται εύκολα…τα στερεά απορρίμματα της φωτογραφίας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης.
Οδηγώντας αμέριμνος επί της οδού Ολυμπιάδος αντίκρισα πάνω στο δρόμο μια στοίβα με μπάζα, θερμοσίφωνες πάνελ σώματα καλοριφέρ λέβητες σωλήνες… σκουπίδια μεταλλικά, στερεά απορρίμματα εστία μόλυνσης, που είναι σε θέση να κρύψουν και να δώσουν «φωλιά» σε ερπετά και τρωκτικά της περιοχής!

Ενδιαφέρθηκα αμέσως να μάθω σε ποιόν ανήκει ο «θησαυρός» που με τόσο ζήλο μάζεψε ο άνθρωπος που καταπάτησε δημόσια έκταση και αδιαφορεί για τις υγειονομικές επιπτώσεις που δημιουργεί σε ολόκληρη την συνοικία.

Η απάντηση ήταν στερεότυπη «Ρωτήστε τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σαπαλίδη Σάββα, αυτός ξέρει…»
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μιας πόλης είναι η καθαριότητα, οι υπηρεσίες του Δήμου όσο και να προσπαθούν δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν το τέλειο όσο υπάρχουν ανεύθυνοι, που δίνουν το κακό παράδειγμα στους άλλους δημότες.
Το γεγονός αυτό μου έδωσε την αιτία να θέσω το ερώτημα: Φταίει ο Δήμος ή ο δημότης;

Η απάντηση είναι σαφέστατη, έρχεται από μόνη: Φταίει ο δημότης που όχι μόνο δεν συνεργάζεται με την υπηρεσία καθαριότητας και αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις – παρατηρήσεις, αλλά δημιουργεί και προβλήματα με την ανόητη αλαζονική συμπεριφορά του, είναι η λανθασμένη λογική που αδιαφορεί για την απαγόρευση και πετάει τα σκουπίδια όπου βρει.
Ο δήμος κάνει προσπάθεια εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, να γίνουν συνεργάσιμοι, να μην πετάει ο καθένας τα σκουπίδια όπου βρει, να μην καταλαμβάνει δημόσιους χώρους φράζοντας την διέλευση πεζών και οχημάτων, να μην δημιουργεί εστίες μόλυνσης ρίπτοντας τα μπάζα όπου τον βολεύει.
Ο δήμος και η υπηρεσία καθαριότητας θέλει μία πόλη καθαρή αντάξια του πολιτισμού που πρεσβεύει, η αγάπη για την πόλη μας φαίνεται από την καθαριότητα, η καθαριότητα είναι πολιτισμός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
πηγή: http://neaflorina.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου