Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αστικό περιβάλλον. Δραστήρια ομάδα πολιτών ομορφαίνει τις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης


Ένα σημαντικό και αισιόδοξο μήνυμα συμμετοχής και παρέμβασης για την πόλη και τη γειτονιά στην οποία ζούμε, έστειλαν την Κυριακή 15 Ιούνη, τα μέλη της "uplo", με την πρώτη τους δράση στον υπαίθριο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης επί της οδού Δήμητρας.

Η δράση αφορούσε στον καθαρισμό και τη διαμόρφωση των χώρων πέριξ του κτιρίου Γ΄ «Μοριακή Βιολογία», ώστε να...
καταστεί χώρος στάσης και συναναστροφής των ανθρώπων της Γειτονιάς.

Με το σύνθημα «Με τη δική σου βοήθεια, καθαρίζουμε, βάφουμε, φυτεύουμε, ζωγραφίζουμε, γιορτάζουμε!», με ενθουσιασμό, αγάπη και μεράκι, διοργανωτές, νέοι άνθρωποι και παιδιά -όλοι εθελοντές- έδωσαν το παράδειγμα για την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης με στόχο τη δημιουργία αστικής συνείδησης και σεβασμού των κοινόχρηστων χώρων.

 
 
Κοντά στη δυναμική ομάδα των πολιτών που οραματίστηκαν και σχεδίασαν αυτό το εγχείρημα, βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, επικροτώντας και ενθαρρύνοντας την προσπάθειά τους.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, αντιπροσωπεία των μελών της ομάδας παρέμβασης "uplo" συναντήθηκε με την κ. Νικολάου στο γραφείο της, την ενημέρωσε για την ομάδα και τη συγκεκριμένη δράση και ζήτησε άδεια για παρεμβάσεις στον παραπάνω χώρο, αφού όπως είναι γνωστό τόσο το κτήριο της παλιάς ψυχιατρικής όσο και το κτήριο Γ΄ «Μοριακή Βιολογία», έχουν παραχωρηθεί για χρήση στην Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Έβρου.

Στην προσπάθεια της "uplo" συνέδραμαν σύλλογοι και Φορείς, με την πιο αισιόδοξη παρουσία αυτή των μικρών παιδιών - καλλιτεχνών, δίνοντας το παρών στο κάλεσμα για μια Γειτονιά όμορφη, φιλική, ασφαλή, δημιουργική και προσβάσιμη.
 
 
Με την ευχή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους διαβεβαίωσε ότι η Π.Ε. Έβρου θα σταθεί αρωγός στη θετική αυτή δράση που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου