Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δημόσιος χώρος, Γλυπτά. Τα Γλυπτά της Αθήνας

 
one5

Ένα νέο σάιτ (www.athenssculptures.com) καταγραφής των αγαλμάτων στην πόλη από τους atenistas
 
Ήταν αρχή του έτους όταν ειδική ομάδα που σύστησαμε σαν atenistas, ξεκίνησε το δύσκολο έργο καταγραφής των αγαλμάτων της Αθήνας (του Δήμου Αθηναίων αρχικά) από το μηδέν. Σκοπός να φτιαχτεί ένας ιστότοπος και χάρτης που θα τα φωτογραφήσει από ικανούς φωτογράφους, και θα αναζητηθούν/καταγραφούν πλήρη στοιχεία για τον γλύπτη, το έργο, και το πρόσωπο που απεικονίζεται.

Μετά από 6 μήνες εμπεριστατωμένης και πολύπλευρης τεκμηρίωσης,  δημοσιοποιούμε το
athensscupltures.com, έναν πλήρη ιστότοπο που παρουσιάζει μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας τα γλυπτά της πόλης μας.
 
78
 
Έτσι οι Αθηναίοι αλλά και ερευνητές μπορούν να δουν ερισσότερα από 320 γλυπτά περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα του site που προσφέρει στον επισκέπτη της σελίδας μία πλήρη πηγή ενημέρωσης για την υπαίθρια γλυπτική που αναπτύχθηκε στην πρωτεύουσα.
 
Παρατίθενται φωτογραφία, στοιχεία του γλύπτη, το υλικό και το έτος κατασκευής τους, καθώς και πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζουν ή το θέμα που πραγματεύονται. Επίσης, σε χάρτη αποτυπώνεται η ακριβής θέση των γλυπτών. Η ταξινόμηση των γλυπτών γίνεται ανά υλικό, ανά περιοχή και ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταχωρίσεις, έχοντας ως απώτερο στόχο να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για όλα τα υπαίθρια γλυπτά σε όλο το λεκανοπέδιο.

Κάντε τώρα κλικ (www.athenssculptures.com), περιπλανηθείτε και μάθετε τα πάντα για γλυπτά της πόλης μας.


πηγή: http://atenistas.org/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου