Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου!

 
 
Έναρξη Εγγραφών για τα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Από την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου για το φετινό καλοκαίρι. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.


1) Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους 


Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί 1 μήνα, τα παιδιά μαθαίνουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά σκάμματα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. 


2) Μικροί Παλαιοντολόγοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα που έζησαν στην Ελλάδα στο γεωλογικό παρελθόν. Κάθε παιδί ως μικρός παλαιοντολόγος σκάβει και ανακαλύπτει απολιθώματα από οργανισμούς του παρελθόντος. Σκάβοντας ανακαλύπτουν απολιθώματα θηλαστικών ζώων, όπως ύαινες, ελέφαντες, αρκούδες και λιοντάρια. Το πρόγραμμα διαρκεί ένα μήνα.

Τα μαθήματα είναι δύο φορές την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με πρωινά ή απογευματινά τμήματα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από Τρίτη έως Πέμπτη 10:00-14:00 στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 και τις υπόλοιπες ώρες στο τηλέφωνο 6973034810. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://volosmuseum.gr/.



πηγή: naturahellas.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου