Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αστικό περιβάλλον - Ιωάννινα. Δηλώσεις συμμετοχής σε εικαστικό project

 

Το εικαστικό project «Gradient: From Gray to Color Scale» θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2014 και προσκαλεί εικαστικούς και street art καλλιτέχνες, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, να δηλώσουν συμμετοχή.

Το project «Gradient: From Gray to Color Scale» αποσκοπεί στη δημιουργία μίας μεγάλης κλίμακας εικαστικής παρέμβασης στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με τη δημιουργία και την παρουσίαση έργων μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τα γκρίζα κτήρια με τοιχογραφίες, να αναδείξουν μικρές γωνιές της πόλης με τη δημιουργία installations σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα και να ξαναδώσουν ζωή στα άδεια μαγαζιά με το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και ανεξαρτήτως μέσου έκφρασης. Το project θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τη φιλοξενία live acts, DJ sets και performances.


Η διοργάνωση δεν επιλέγει συγκεκριμένη θεματική για την ανάπτυξη των δράσεων της, καθώς η κεντρική ιδέα υλοποίησης του project βασίζεται στον ίδιο το ρόλο της τέχνης σε περιόδους κρίσης να προάγει το δημιουργικό διάλογο με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Στον κοινωνικό ρόλο μιας τέχνης προσβάσιμης από όλους που καταφέρνει να εισέρχεται στην καθημερινή ζωή και να την εμπλουτίζει.

Η υλοποίηση του project «Gradient: From Gray to Color Scale» κατέστη δυνατή μετά από υποβολή της ιδέας στο διαγωνισμό της Samsung Electronics Hellas «Launching People» στην κατηγορία «Τέχνες και Δημιουργικότητα», όπου κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα σε 70 υποβληθείσες ιδέες.
Μέντορας: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (εμπνευστής και διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρίας Multi-art Projects www.multiartprojects.org είτε επικοινωνήστε στο info@multiartprojects.org. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου