Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πρωτόκολλο Ελλάδας – Κίνας για τα αγροτικά προϊόντα

                          
Πρωτόκολλο Ελλάδας – Κίνας για τα αγροτικά προϊόντα Αντιπροσωπεία Κινέζων επιθεωρητών από τη Γενική Διοίκηση Επιθεώρησης Ποιότητας Καραντίνας και Ελέγχου (AQSIQ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέφτηκε τη χώρα μας κατά τη χρονική περίοδο από 7 έως 15 Μαΐου, στο πλαίσιο προώθησης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αξιολόγηση των Κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο.
 
Ειδικότερα, οι Κινέζοι επιθεωρητές επισκέφτηκαν τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, το Τμήμα Ζωοτροφών και τον ΕΦΕΤ, το Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ρεθύμνου, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, τις Περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης και Κρήτης, καθώς και τις εγκαταστάσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων παραγωγής κρέατος και προϊόντων χοιρινού κρέατος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο.
 
Η όλη συντονισμένη προσπάθεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, καθώς και των ελληνικών βιομηχανιών, είχε ιδιαίτερα θετική έκβαση με αποτέλεσμα την υπογραφή, μεταξύ των υπηρεσιών, σχεδίου ειδικού πρωτοκόλλου για τις εξαγωγές στην Κίνα θερμικά επεξεργασμένων προϊόντων με βάση το χοιρινό κρέας. Η επίσημη υπογραφή του τελικού κειμένου αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, με την έλευση στην Αθήνα κινεζικής αντιπροσωπείας, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του αντίστοιχου Υπουργείου της Κίνας.
 
Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας τόνισε την υψηλή χρονική προτεραιότητα που δόθηκε στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής, ενώ εκθείασε την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων, θεωρώντας πως το υπογραφέν πρωτόκολλο θα αποτελέσει την απαρχή για τη διεύρυνση των εξαγωγών σε πολύ μεγαλύτερη γκάμα αγροτικών προϊόντων, τα οποία επιθυμεί να έχει ο Κινέζος καταναλωτής στο τραπέζι του.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου