Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία η δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο δήμο Βέροιας


Στην τελική ευθεία πλέον οι προσπάθειες του δήμου Βέροιας για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων μετά από μακροχρόνια περιπέτεια και ακύρωση εκ των πραγμάτων της θέσης που είχε οριστεί. Αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου Βέροιας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, ήταν να βρεθεί κατάλληλη έκταση για τη δημιουργία τους. Ο χώρος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, πλησίον του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Ε.Α.Κ.) Μακροχωρίου, είναι έκτασης άνω των είκοσι στρεμμάτων και διαθέτει αρδευτικές υποδομές.

Στην προσπάθεια αυτή ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αναμένεται να έχει επίσης και υποστηρικτικό ρόλο προσφέροντας τεχνογνωσία και γενετικό υλικό σε συνεργασία με το τμήμα Λαχανοκομίας του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος.

Στόχος της προτεινόμενης δράσης είναι η ο Δήμος να διαθέτει χώρο σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα για την καλλιέργεια λαχανικών 365 μέρες το χρόνο, υπό την εποπτεία του.

Η καλλιέργεια των λαχανικών θα πραγματοποιείται από τους δημότες με την προσωπική τους εργασία και χωρίς τη χρήση χημικών μέσων (βιολογικά) και δεν στοχεύει απλά και μόνο στην ανακούφιση νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, αλλά πρόκειται για μια δράση που διαμορφώνει νησίδες συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία. Μπορεί να φέρει κοντά τους πολίτες που θα ασχοληθούν, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας, ανθρώπους που συναντιούνται μόνο στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ χωρίς κοινωνική συναναστροφή μεταξύ τους, ενώ θα προσφέρει άσκηση, εκτόνωση και δημιουργική απασχόληση σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτοψία στον χώρο πραγματοποίησε την  Πέμπτη 15-05-2014 η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με την προϊσταμένη του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας κα. Παυλίνα Δρογούδη, τον ειδικό συνεργάτη Δημάρχου γεωπόνο κ. Μαντζέλα Γιάννη και τον τοπογράφο του Δήμου κ. Σέρμπο Χρήστο, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τη τοπογραφική αποτύπωση του χώρου και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
 
 
πηγή: http://veriotis-veria.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου