Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Όψιμη βροχή

 
photo 2

Σκέψεις της στιγμής
 
Κατά τη χειμερινή περίοδο δεν είχαμε τέτοια συνεχή βροχόπτωση με τέτοιους ήρεμους ρυθμούς και χωρίς εξάρσεις. Η χθεσινή και η σημερινή ημέρα αποτελούν την κορωνίδα ενός όμορφου βροχερού καιρού. Τέτοια είναι η ομορφιά της βροχής και η δροσιστική της επήρεια που σου ΄ρχεται να ορμήσεις μέσα στις στάλες, που πέφτουν τόσο ήρεμα, για να μουσκέψουν το κορμί σου, το πνεύμα σου, την ψυχή σου. Περιμένεις ότι αυτή η όψιμη βροχή έχει τη δυνατότητα και τη μαγική δυναμική να καθαρίσει τη σκέψη σου από όλα ετούτα που κατατρύχουν την καθημερινότητά σου και περισφίγγουν τα όνειρά σου.
 
Είναι μια βροχή ολοκάθαρη, αγνή και αυτούσια. Χωρίς ανέμους, βροντές και χωρίς αστραπές. Κυλάει τόσο ήσυχα και επιβλητικά από τους ουρανούς προς τη γη με ηχητική καθαρότητα και μουσική επάρκεια. Ο βροχερός ετούτος ο καιρός, τουλάχιστον σε μας, που βρισκόμαστε στην άκρη της ανατολικής Μεσογείου, με τη ρουτίνα ενός καυτερού και ανελέητου ήλιου, αποτελεί βάλσαμο στις προσωπικές μας πληγές. Τις πληγές μιας περιπετειώδους ζωής χωρίς όνειρα και αισθητική. Η βροχή μάς επαναφέρει στην ορθότητα της παρουσίας μας στην πεπερασμένη ετούτη τη ζωή και με την εμφάνισή της παίρνουμε δύναμη για να κοιτάξουμε ψηλά προς τα βροχοφόρα σύννεφα  και εκεί να ανακαλύψουμε την πορεία μας. Την Ιθάκη μας. Όλα τα άλλα είναι παρεμφερή και αποπλανητικά.
 
Η βροχή παραμένει το θαύμα μεταξύ της γης και του ουρανού. Μεταξύ του νου και της καρδιάς μας. Μια μεγάλη ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των πρόσκαιρων επιλογών μας. Είναι ευτυχής εκείνος που ξέρει να αξιοποιεί αυτές τις βρόχινες στιγμές και να μιλάει με τη βροχή. Πρόσωπο με πρόσωπο. Χωρίς πολυέξοδες και δύσκολες διαδικασίες. Έτσι απλά, το μυαλό σου να ταξιδέψει με τη βροχή και να νιώσεις …άνθρωπος.

 
πηγή: http://yetos.wordpress.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου