Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Καρδίτσα. Το τσάϊ του βουνού και σε φακελάκι από συμπολίτη επιχειρηματία



του Σ. Βασιλάκου

Από την εμφάνισή του σχεδόν ο άνθρωπος, χρησιμοποιεί τα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεών του. Αναμφισβήτητη η αξία τους, αλλά δυστυχώς από τότε που η επιστήμη χρησιμοποιεί τη χημεία, κατάφερε αν όχι να εκτοπίσει, να περιορίσει σημαντικά τη χρήση των βοτάνων, παρά τις τεράστιες και αποτελεσματικές θεραπευτικές δυνατότητές τους.

Είναι σημαντικό να ασχοληθεί ο καθένας ξεχωριστά με τα βότανα και τη βοτανοθεραπεία.

Και αποτελεί ευτύχημα για την Καρδίτσα που έχει κάποιους πολίτες της που ασχολούνται με τα βότανα, μεταξύ αυτών και ο Παύλος Κόγιας που πέτυχε μια σημαντική καινοτομία στον χώρο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και συγκεκριμένα στη συσκευασία με εσωτερικό και εξωτερικό φακελάκι το γνωστό σε όλους μας «τσάι του βουνού».
Η εταιρία Κόγιας herbal tea ως τώρα έκανε συσκευασίες σε φακελάκια μίας χρήσεως σε άλλα αρωματικά φυτά κυρίως στο μελισσόχορτο, τίλιο, Λουΐζα και χαμόμηλο.
Εδώ και έξη περίπου μήνες διαθέτει στην αγορά της Θεσσαλίας και κυρίως σε ξενοδοχεία και καφετέριες το τσάι του βουνού, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον των πελατών. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό και στις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας. Mια κινέζικη παροιμία λέει ότι το καλύτερο τσάι φυτρώνει στα βουνά. Ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν πέρα από τη γευστική απόλαυση και τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού (τσάι του βουνού). Μία κούπα με αρωματικό τσάι του βουνού δεν είναι μόνο μία μεγάλη ευχαρίστηση αλλά κυρίως μεγάλη βοήθεια στον οργανισμό μας με τις προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που έχει για την υγεία μας και οι οποίες οφείλονται στα αιθέρια έλαια και στα φλαβονοειδή, που περιέχει. Στην Ελλάδα αυτοφύονται περίπου 18 είδη τσαγιού (το γένος sideritis) μερικά εκ των οποίων φύονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με πιο γνωστό το τσάι Ολύμπου (sideritis scardica), το τσάι Αγράφων (sideritis Raeseri) και το βλάχικο (sideritis Perfoliata). H εταιρία Kogiasherbs συσκευάζει και τις τρεις παραπάνω ποικιλίες, οι οποίες έχουν ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά, αλλά παρόμοιες ιδιότητες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη διαδικασία προσέγγισης στα βότανα και ας απομακρυνόμαστε σιγά – σιγά από τη χημική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, που τόσες παρενέργειες προκαλεί στον οργανισμό μας.

Στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ μεταξύ των άλλων και με τη βοήθεια και του Παύλου Κόγια, ξεκίνησε η εγκατάσταση πειραματικού και επιδεικτικού βοτανικού κήπου σε έκταση 200 τ.μ. με 24 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να επισκέπτεται χωρίς καμία υποχρέωση.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου