Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για του υγρότοπους της Λέσβου

 
 
Μία Κυριακή κάθε μήνα…
 
μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για του υγρότοπους της Λέσβου! Στις 30 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ. στο Έλος Ντίπι – Λάρσος σας περιμένουμε για το πρώτο μας ραντεβού.
 
Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις σε υγρότοπους της Λέσβου. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μυστικά που αφήνουν έκπληκτους όσους επιχειρούν να τα ανακαλύψουν. Μυστικά που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για δεύτερη χρονια παρακολουθεί τα οικολογικά αυτά διαμάντια και επιδιώκει να αποτρέψει την υποβάθμισή τους.
 
Μελετάμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγρότοπους και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγρότοπων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε. 
 
Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 30 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ στο Έλος Ντίπι – Λάρσος, όπου θα σας περιμένουμε παρέα με τον Μάκη Αξιώτη για να γνωρίσουμε τα όμορφα λουλούδια και φυτά του τόπου μας. Παράλληλα θα μάθετε πως γίνεται η δακτυλίωση πουλιών, ανακαλύπτοντας έτσι το ταξίδι μερικών μεταναστευτικών πουλιών. Σημείο συνάντησης η παραλία της Λάρσου: μετά τη διασταύρωση της Γέρας και πριν τον ποταμό Ευεργέτουλα, ακολουθούμε τον κάθετο αριστερά χωματόδρομο προς την παραλία (παρακαλούμε αφήστε τα οχήματά σας στον κεντρικό δρόμο).
 
Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.    
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη και Λέσβο WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr
Ελένη Γαληνού, τοπική Συνεργάτης του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων Λέσβου WWF Ελλας, e.galinou@wwf.gr

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου