Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κύπρος. Δέσμευση Βουλής για προστασία περιβάλλοντος


treeΤη δέσμευση της Βουλής να εργαστεί για την προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλιστεί στους πολίτες της Δημοκρατίας ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε εκδήλωση δενδροφύτευσης στη Χοιροκοιτία, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Δασών.
 
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο κ. Ομήρου είπε ότι “με αυτή τη συμβολική κίνηση φύτευσης τριακοσίων δενδρυλλίων και θάμνων επιθυμούμε να εκφράσουμε έμπρακτα την ευαισθησία του κοινοβουλίου σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για αποκατάστασή του”.
 
“Η δενδροφύτευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε αυτό το τεμάχιο κρατικής γης που εντάσσεται στα όρια της Χοιροκοιτίας, μίας από τις κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας που έχουν πληγεί από την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε το περσινό καλοκαίρι”, είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
 
Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι “οι συχνές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ευνοούνται από τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και τη μορφολογία του εδάφους, έχουν πλήξει τα κυπριακά δάση, με αποτέλεσμα την έντονη υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος”.
 
“Ως νομοθετική εξουσία, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία των δασών όσον αφορά την ποιότητα της ζωής μας, δεσμευόμαστε να εργαστούμε για την προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλίσουμε στους πολίτες της Δημοκρατίας ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης”, είπε.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου