Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών στη Θεσσαλονίκη


Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (Birdrace) διοργανώνει για ενδέκατη χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.
 
 Ο αγώνας θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσα σ’ ένα κλίμα ομαδικότητας, συνεργασίας και άμιλλας, να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής που έχει οριστεί. Οι νέοι παρατηρητές που θα συμμετέχουν θα εμπλουτίσουν τη γνώση τους κοντά στους έμπειρους ομαδάρχες και ο αγώνας θα προωθήσει την παρατήρηση ως μέσο προστασίας και ψυχαγωγίας.

Φέτος, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του Γ.Α.Λ.Α. (Γαλλικού, Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα) και σ’ όλο το Εθνικό Πάρκο, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Θεσσαλονίκης, τον Αξιό ποταμό μέχρι τα σύνορα και τον Αλιάκμονα μέχρι το ύψος του Φράγματος της Βέροιας.

Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το γραφείο της Ορνιθολογικής στη Θεσσαλονίκη (τηλ./fax 2310 244245, e-mail: thess@ornithologiki.gr).


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου