Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αγρίνιο. Εκδήλωση για την κατασκευή της πλατείας του Αγίου Βλασίου

 
 
Εκδήλωση με έντονο παραδοσιακό χρώμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Σ.Μ. χθες) στην καινούργια πλατεία του Αγίου Βλασίου ενώ παράλληλα τιμήθηκε ο Ιωάννης Τσαλάκος, ο οποίος δώρισε το οικόπεδο προς τιμήν του αδερφού του Εύελπι Ηλία Τσαλάκου, που σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο το 1944. Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή αγιασμού ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Ιωάννη Τσαλάκο. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική και παραδοσιακοί χοροί από Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου.
 
Η κατασκευή της πλατείας στον Άγιο Βλάση χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-2013 και η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη ήταν 145.000,00 €, ενώ μετά το συμφωνητικό που υπογράφηκε με τον ανάδοχο του έργου το τελικό ποσό ανήλθε 84.000,00 €. Ο νέος χώρος αναψυχής διαμορφώθηκε σε δύο επίπεδα σε συνολική έκταση 630 τ.μ.. Το πρώτο επίπεδο, αναπτύσσεται στο ανατολικό μέρος της πλατείας, εμβαδού περίπου 310 τ. μ. και αποτελεί τον κύριο χώρο της πλατείας και στο νοτιοδυτικό τμήμα του φέρει υπερυψωμένη εξέδρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το δεύτερο επίπεδο, αναπτύσσεται στο δυτικό μέρος της πλατείας εμβαδού περίπου 310 τ. μ. και αποτελείται από δύο λειτουργικά τμήματα, την παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα ένα έργο που έλειπε και ζητούσε για αρκετά χρόνια η Τοπική Κοινωνία. Σε ένα μεγάλο χωριό όπως είναι ο Άγιος Βλάσιος ένας τόπος συνάντησης, όπως μια Πλατεία είναι αναγκαίο. Ταυτόχρονα εκπληρώνουμε ως Δήμος Αγρινίου την ηθική υποχρέωση απέναντι στον κ. Ιωάννη Τσαλάκο, σε έναν μεγάλο δωρητή ο οποίος διέθεσε ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να κατασκευαστεί η πλατεία. Το έργο αυτό ήταν από τις πρώτες μας δεσμεύσεις όταν αναλάβαμε τον Καλλικρατικό Δήμο, γιατί θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δωρητή για τη σπουδαία του αυτή ενέργεια, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα, ότι η Κοινωνία πρέπει να επιβραβεύει τους ανθρώπους της προσφοράς.Καταφέραμε και εντάξαμε την κατασκευή της πλατείας στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και έτσι σήμερα παραδίδουμε στους κατοίκους του χωριού ένα έργο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του έργου, τον κ. Ιωάννη Τσαλάκο, την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Παρακαμπυλίων που ξεκίνησε την κατασκευή αυτών των υποδομών, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου».
 
Ο δωρητής κ. Ιωάννης Τσαλάκος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο χαρακτήρισε κόσμημα για τον Άγιο Βλάσιο και την ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι μοναδικό κριτήριο για τη δωρεά αποτέλεσε η αγάπη για τον τόπο του.

 
πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου