Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο πύργος με τις... 4 καμινάδες του υπουργού Ανάπτυξης


άι γιάννης μυλοπόταμος χατζηδάκης έπαυλη καμινάδες
H έπαυλη με τις… τέσσερις καμινάδες του υπουργού
Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στον Άη Γιάννη Μυλοποτάμου
 Πρόκληση: Σπίτια στον Άη Γιάννη σωριάζονται ή… ετοιμάζονται να καταρρεύσουν
 
Μέσα σε ένα χωριό που καταρρέει, που οι λιγοστοί καλούνται μέχρι την τελευταία τους αναπνοή να το κρατούν ζωντανό, στον Άη Γιάννη Μυλοποτάμου, μεταξύ Αβδελά και Κάλυβου, κυριαρχεί η εγκατάλειψη ανάμεσα στα χαλάσματα. Οι πολλοί, αδύναμοι να τα αναστηλώσουν, τα άφησαν στο έλεος του χρόνου και όσα δεν σωριάζονται με τον καιρό, ετοιμάζονται!

άι γιάννης μυλοπόταμος χατζηδάκης έπαυλη καμινάδες
Στην ίδια γειτονιά ένα αρχοντικό καταρρέει
Οι αυλόπορτες, δείγματα μιας εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, με σπουδαία πολιτισμικά στοιχεία, μαρτυρούν ότι εδώ αναπτύχθηκε σε άλλες ξενόφερτες κυριαρχίες ο πολιτισμός…
 
Όταν, λοιπόν, ο πληθυσμός δείχνει ανήμπορος έστω και σε στοιχειώδεις εργασίες αναστήλωσης ή επισκευής, ξεπροβάλουν ειρωνικά και αλαζονικά οι… τέσσερις καμινάδες του πετρόχτιστου και ανακαινισμένου σπιτιού του υπουργού Ανάπτυξης της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη στο κέντρο του χωριού.

άι γιάννης μυλοπόταμος χατζηδάκης έπαυλη καμινάδες
Στον ίδιο δρόμο άλλα σπίτια με πολιτισμικές αξίες αφέθηκαν
στο έλεος του χρόνου
Πολλοί διερχόμενοι, βλέποντας τον πύργο του υπουργού των μνημονίων, μιλάνε για «σπίτι-πρόκληση γύρω από τα ερείπια άλλων σπιτιών στη γειτονιά» και εκφράζουν την απορία τους «πού βρέθηκε το μυθικό ποσό για το παλάτι με τις τέσσερις καμινάδες σε αυτό το ξεχασμένο χωριό από τους άρχοντες της εξουσίας».
 
Μα είναι ο πετρόχτιστος πύργος του Κωστή Χατζηδάκη και είναι άνθρωπος της εξουσίας. Δεν μπορεί η εξουσία να διαμένει σε μια λιτή και λαϊκή κατασκευή! Και για να μην έχουν… παράπονα και οι συγχωριανοί του φρόντισε με κρατικές δαπάνες να φτιάξει και τον δρόμο. Όμως, δεν ρώτησε ποτέ αυτούς τους λίγους, πώς τα φέρνουν βόλτα και επιβιώνουν στα μνημονιακά χρόνια με τις περικοπές και τα χαράτσια.
 
άι γιάννης μυλοπόταμος χατζηδάκης έπαυλη καμινάδες
Και αντί για πινακίδα οδού, υπάρχει ακόμα από τον… καιρό
εκείνο, πινακίδα-μήνυμα για την καθαριότητα
Θα πει και αυτός, όπως και οι άλλοι που με την πολιτική και τις υπογραφές τους φτωχοποιούν τον πληθυσμό, ότι μόνο έτσι θα… σωθεί η χώρα που την γκρέμισε η λεηλασία και η διαφθορά των πολιτικών τις τελευταίες δεκαετίες. Δοξάστε τους!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου