Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Λέσβος. Εθελοντικές δράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος

 
ethelontismos-apolithomenou-1Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους» προωθεί και ενισχύει συστηματικά για περισσότερα από 10 χρόνια την πραγματοποίηση δράσεων εθελοντών που απευθύνονται σε φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.
 
Στόχος είναι η συμμετοχή των εθελοντών σε μικρές ομάδες 8 ατόμων, στο πρόγραμμα ανασκαφής και ανάδειξης απολιθωμάτων που πραγματοποιούνται από το Μουσείο και η γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος, τη γεωλογική δομή, την ηφαιστειότητα, την γεωμορφολογία και την φυσική ιστορία της Λέσβου, τα γεωλογικά και φυσικά μνημεία του νησιού, τα οικοσυστήματα και τις προστατευόμενες περιοχές στη Λέσβο.
 
Απευθύνεται σε νέους 20+ που διαθέτουν παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο σπουδών και επιθυμούν να συμμετέχουν για διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων. Οι δράσεις διοργανώνονται τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
 
Στα πλαίσια του προγράμματος προσφέρονται επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης, διαλέξεις, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει το Μουσείο, κλπ. Η διαμονή των εθελοντών γίνεται στο Σίγρι, σε δίκλινα δωμάτια με ατομικό μπάνιο.
 
Όσοι συμμετάσχουν στις δράσεις το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2014 αποκτούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωδιατήρησης που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2014.
 
Πληροφορίες:
http://www.lesvosmuseum.gr/site/home/ws/secondary+menu/friends/ethelodes.csp
τηλέφωνο: 22510-47033,
e-mail: lesvospf@otenet.gr

πηγή: http://www.lesvosnews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου