Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αρκαδία. Καθαρισμός στο ρέμα της Λεπίδας στον Πλάτανο Κυνουρίας από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

 
REMA2014.JPG
 
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού πραγματοποίησε καθαρισμό στο μονοπάτι που οδηγεί στο ρέμα της Λεπίδας στον Πλάτανο Κυνουρίας. Το τμήμα όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός είναι από την είσοδο του μονοπατιού έως και το ρέμα της Λεπίδας, μήκους 1,5 χλμ. περίπου. Σκοπός του καθαρισμού, ήταν η συντήρηση του μονοπατιού σε σημεία όπου κρινόταν απαραίτητη ώστε να επιτρέπεται η ομαλή πρόσβαση των επισκεπτών.
 
Το ρέμα της Λεπίδας βρίσκεται κοντά στον Πλάτανο Κυνουρίας ως συνέχεια των καταρρακτών της Λεπίδας του Αγιάννη, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία του όρους Πάρνωνα. Το ρέμα της Λεπίδας βρίσκεται εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) "Κορυφές όρους Πάρνωνα και περιοχή Μονής Μαλεβής (κωδικός: GR 2520006)" του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000 και προσελκύει ετησίως πολλούς ορειβατικούς συλλόγους και ομάδες περιπατητών.
 
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email:
info@fdparnonas.gr

 
πηγή: www.fdparnonas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου