Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Όχι των τηνιακών στις Ανεμογεννήτριες

 

Συνάντηση με συλλογικούς φορεις για τα αιολικά πάρκα στην Τήνο 
 
Μετά από πρόσκλησλη του Δήμου Τήνου προς συλλόγους, ομάδες πολιτών, κινήσεις του νησιού της Τήνου και μεμονωμένους πολίτες, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 ενημέρωση - συζήτηση για την υπουργική απόφαση του ΠΕΚΑ με την οποία αδειοδοτείται περιβαλλοντικώς η εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στα νησιά των Κυκλάδων Ανδρος, Τήνος Νάξος, Πάρος.
 
Όπως είναι γνωστό από προηγούμενες αποφάσεις και γνωστοποιήσεις ο Δήμος Τήνου θα επιδιώξει ακύρωση της απόφασης αυτής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου.
 
Κόμματα, Φορείς της Τήνου, Επαγγελματικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ιδιώτες συμμετείχαν με επιστολές τους και τοποθετήσεις στους στην προσπάθεια του Δήμου Τήνου για αίτηση αναστολής εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.
 
Κατά τη συνάντηση προβλήθηκε βίντεο σχετικό με τις ανεμογεννήτριες στην Κρήτη, το οποίο είχε προβληθεί και στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 από την Ένωση Πολιτών Τήνου και τη Δράση Πολιτών Τήνου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και στις διαδικασίες που απαιτούνται,. Επί των επιπτώσεων από τις ανεμογεννήτριες αναφέρθηκε ο ομιλητής Γεώργιος Σιταράς από την Ένωση Πολιτών Τήνου και τέλος ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς αναφέρθηκε γενικότερα στο παρελθόν και στο σήμερα για την όλη κατάσταση και ενημέρωσε για το τι έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα με τον Δήμο Τήνου ενεργοποιούνται και οι άλλοι Δήμοι των Κυκλάδων που θίγονται και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έλαβαν το λόγο μετά τις εισηγήσεις, πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων. Ιερείς, φίλοι της οικολογίας και της προστασίας του Φυσικού τοπίου και δόθηκαν απαντήσεις όσο αυτές ήταν δυνατές.
 
Γενικό συμπέρασμα από τη συνάντηση των παρευρισκομένων ήταν η άρνησή τους στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και από ορισμένους εκφράστηκε η άποψη - θέση ότι οι ανεμογεννήτριες δεν είναι οι ιδανικές περιπτώσεις ΑΠΕ για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ειδικά στα μικρά νησιά των Κυκλάδων.

Νίκος Φώσκολος  

πηγή: http://www.tiniaki.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου