Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο πρώτος GreenHopper στη Σαμοθράκη

 

Το νησί της Σαμοθράκης ήταν ένας από τους προορισμούς που επέλεξε να ανακαλύψει o Guillaume de Vergnies εκ μέρους της GreenHopper (www.greenhopping.eu).

Η GreenHopper είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης "κρυμμένων πράσινων" προορισμών στην Ευρώπη που προωθεί την ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο Γουίλιαμ στο ταξίδι του διάρκειας 7 μηνών συμπεριέλαβε και τη Σαμοθράκη, με αφορμή το...
Χρυσό Βραβείο Βιώσιμου Τουριστικού Προορισμού που απέσπασε το 2012-2013. Στόχος του Guillaume είναι να γνωρίσει τα μέρη όπου επισκέπτεται μέσα από τους ανθρώπους τους, τη γαστρονομία, την παράδοση και φυσικά τα αξιοθέατα.

Ο Guillaume δημοσιεύει τις εμπειρίες του στο Twitter προκειμένου να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους στα ταξίδια του. (Ακολουθείστε τον στο
twitter.com/gdvergnies).

Στο νησί μας συνάντησε ανθρώπους που του μίλησαν για τα παραδοσιακά προϊόντα (παραδοσιακό ψωμί, γλυκό πραούστι, παραδοσιακό χασλαμά, σαπουνάκια χειροποίητα, μέλι, κρασί, τσίπουρο, λάδι, ελιές τσακιστές ή πατητές, σπιτικά λικέρ, χυλοπίτες, τραχανά, ντόπια τσάγια και μυρωδικά και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως κεφαλοτύρι, φέτα και μυζήθρα, φρέσκο γιαούρτι) όπως και για τα φυσικά πετρώματα Σαμοθράκης.

Επίσης έμαθε για την προσπάθεια να ενταχθεί η Σαμοθράκη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας.

Ενώ επισκέφτηκε όλα τα σημαντικά σημεία του νησιού που είναι επισκέψιμα την περίοδο αυτή, όπως, το Κάστρο της χώρας, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο, το ρέμα του Φονιά, τα Ιαματικά Λουτρά, στο μοναστήρι του Αγ. Αθανασίου.

Ο Γουίλιαμ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος τόσο από την φιλοξενία και την υποδοχή, όσο και από την ξενάγηση στην Σαμοθράκη και εξέφρασε την επιθυμία να ξαναεπισκεφτεί το νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
 
πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου