Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αστικό περιβάλλον. Πεζοί θύματα της ανάπλασης στο κέντρο της Κατερίνης

    
Πεζοί θύματα της ανάπλασης στο κέντρο της Κατερίνης

Το ένατο θύμα της οδού Δημητρίου Νίκα στο δήμο Κατερίνης γλίτωσε από θαύμα όταν σκόνταψε σε διαχωριστικό στάθμευσης και έπεσε πάνω στην τζαμαρία του κομμωτηρίου της κ. Σ. Δημητριάδου.

Στη συγκεκριμένη οδό έχουν συμβεί σε σύνολο εννιά ατυχήματα εξαιτίας των διαχωριστικών στάθμευσης εκ των οποίων τρία προκάλεσαν υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και άλλα τρία σοβαρούς τραυματισμούς σε πεζούς. Στις τρεις αυτές περιπτώσεις χρειάστηκε η διακομιδή των τραυματιών με ασθενοφόρο και η παρακολούθησή τους από γιατρό.

Όπως αναφέρει η κ. Φωτιάδου-Ζούκοβα ιδιοκτήτρια του φαρμακείου επί της οδού, η ίδια αναγκάστηκε να αλλάξει δύο φορές τη βιτρίνα από ζημιές που προκλήθηκαν από πεζό που σκόνταψε σε διαχωριστικό. Στη μία περίπτωση μάλιστα έγινε καταγγελία στις 22 Δεκεμβρίου στην αστυνομία κατά του δήμου και το διαχωριστικό αφαιρέθηκε λίγες μέρες μετά.
 
 
 

Ιδιαίτερα προβλήματα έχει προκαλέσει η υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης στην περιοχή κέντρου και αστικών της Κατερίνης τόσο στους οδηγούς όσο και στους πεζούς. Τα παράπονα από τους κατοίκους είναι πολλά και αρχικά αφορούσαν τη μείωση των θέσεων στάθμευσης στην περιοχή μέχρι πρότινος που αποδείχθηκε ότι αποτελούν και κίνδυνο για την ακεραιότητα των περαστικών.

Το πιο σοβαρό από όλα τα προβλήματα όμως αφορά τα διαχωριστικά που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από εισόδους παρεμποδίζοντας την διέλευση πολιτών με κινητικά προβλήματα, τη διέλευση αναπηρικών και παιδικών καροτσιών.


πηγή: http://www.pierialife.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου