Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το διαφανές πλάσμα της θάλασσας!

 
Το διαφανές πλάσμα της θάλασσας!

Απροσδόκητο εύρημα στη Νέα Ζηλανδία

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας ψαράς από τη Νέα Ζηλανδία όταν έπιασε αυτό το διαφανές πλάσμα της θάλασσας, που του θύμιζε ψάρι ή καλαμάρι, κοντά στην επιφάνεια του ωκεανού, στη χερσόνησο
Καρικάρι.

Ο Stewart Fraser ψάρευε με τους γιους του Conaugh και Finn όταν εντόπισε το παράξενο πλάσμα λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Αμφιταλαντεύτηκα για να το πιάσω ή όχι αλλά τελικά κέρδισε η περιέργεια και αποφάσισα να το δω από πιο κοντά», είπε στη Daily Mail, «ήταν σαν ζελέ», πρόσθεσε. Φυσικά το φωτογράφισε. Η φωτογραφία προβλημάτισε τον ίδιο και όλους τους ψαράδες φίλους του ως προς την ταυτότητα του μυστηριώδους πλάσματος. «Δεν είχαμε ιδέα τι ήταν, δεν είχαμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο», τόνισε.

Η Deborah Cracknell, ερευνήτρια του National Marine Aquarium στο Πλύμουθ της Βρετανίας είπε πάντως στη Daily Mail πως το πλάσμα- μυστήριο είναι του είδους Salpa maggiore (Salpa maxima).

Ο διευθυντής του ενυδρείου Paul Cox εξήγησε πως λίγα είναι γνωστά για το είδος αυτό, εντοπίζονται πάντως συχνότερα στις κρύες θάλασσες.

Δείτε τις φωτογραφίες... 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου