Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κίνα. Η μεγαλύτερη αγορά ερυθρού κρασιού παγκοσμίως

 
chineseΗ Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά για το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με μια έρευνα που παρήγγειλε η Vinexpo.
 
Η έρευνα έγινε πριν από την έκθεση Vinexpo Ασίας Ειρηνικού, η οποία θα λάβει χώρα στο Χονγκ Κονγκ από 27 έως 29 Μαΐου.
 
Η μελέτη IWSR αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει πολλαπλασιασθεί από 2,75 σε 155 εκατομμύρια 9-λίτρα κιβώτια ή 1,865 δισεκατομμύρια μπουκάλια, αύξηση 136% από το 2008. Ενώ η Γαλλία, στη δεύτερη θέση, μειώθηκε κατά 18% στα 150 εκατομμύρια κιβώτια και η Ιταλία έπεσε 5,8% σε 141 εκατομμύρια κιβώτια.
 
Η έρευνα δείχνει: ότι «εκτός από τις αρετές όσον αφορά την υγεία, που έχουν επαινεθεί ευρέως ως εναλλακτική λύση για τις επιπτώσεις από την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών με βάση το ρύζι, η δημοτικότητα του κόκκινου κρασιού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμβολική σημασία του χρώματος του.
 
«Το κόκκινο είναι ένα θετικό χρώμα στον κινεζικό πολιτισμό, που συνδέονται με πλούτο, δύναμη και καλή τύχη. Στους επιχειρηματικούς κύκλους, οι τρεις αυτές αξίες είναι θεμελιώδεις. Το κόκκινο κρασί είναι επομένως μια προφανής επιλογή για φιλοξενία επιχειρήσεων, όπου οι εταίροι πίνουν στην υγεία των άλλων. Το κόκκινο είναι επίσης το χρώμα της Κίνας», όπως ισχυρίζεται η έρευνα.
 
Η Vinexpo συνεχίζει λέγοντας ότι περισσότερο από το 80% των κρασιών που καταναλώνονται στην Κίνα φτιάχνονται εκεί, και το έθνος επί του παρόντος είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Οι εισαγόμενοι οίνοι κερδίζουν μερίδιο αγοράς. Μεταξύ 2007 και 2013, οι εισαγωγές οίνου επταπλασιάστηκαν και υπολογίζονται στο 18,8% όλων των οίνων που καταναλώνονται στην Κίνα σήμερα.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου