Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Βόλος. Ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της Καρυδιάς Καλιφόρνιας»



Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος) και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
 
«Καλλιεργώντας το μέλλον της Δενδροκομίας – Καλλιέργεια Καρυδιάς Καλιφόρνιας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο στο Βόλο και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
 
Η καλλιέργεια της Καρυδιάς ανάμεσα στους άλλους ξηρούς καρπούς, με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Γεώργιο Νάνο.
Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας, με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δενδροκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή.
Τελευταίες εξελίξεις στην μέθοδο πολλαπλασιασμού της εμβολιασμένης καρυδιάς, με εισηγήτρια την Κύρια Ερευνήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Ελένη Καλορίζου.
Προϊόντα της μεταποίησης των καρυδιών και η Διατροφική αξία τους και Φαρμακευτικές Ιδιότητες,με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δενδροκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δρ. Γεώργιο Ζακυνθινό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κύριος Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ των άλλων δήλωσε:
«Στηρίζουμε τις νέες καλλιέργειες και βοηθάμε τους αγρότες να ενημερωθούν για αυτές και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Πηλίου».

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου