Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Κρήτη. Η μεγάλη συνάντηση»

                  
«Κρήτη-Η μεγάλη συνάντηση»Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2014 η 2η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη-Η μεγάλη συνάντηση» που αφορά τους κλάδους προϊόντων, τουρισμού, γεύσεων, υπηρεσιών, τεχνολογίας. Η έκθεση θα διεξαχθεί στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, και τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείων Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, Ναυτιλίας-Αιγαίου, Τουρισμού, δήμων Κρήτης, Επιμελητήρια Κρήτης, Δήμο Αθηναίων, διμερή Επιμελητήρια, συνδέσμους, ενώσεις και ομοσπονδίες.
Σε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, του αντιπροέδρου Θωμά Φορτετσανάκη, του γενικού διευθυντή της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης «Επικοινωνίες Κρήτης ΕΠΕ-www.promexpo.gr» Νεκτάριου Σερμάκη, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της έκθεσης που θα προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τις υπηρεσίες, και θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές γιατί προωθούν ακόμα περισσότερο τα προϊόντα μας στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς αγορές». Ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε μάλιστα τους φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες του νησιού να συμμετέχουν στην σημαντική αυτή έκθεση «γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που είναι η ανάδειξη της Κρήτης, η ουσιαστική προβολή των ποιοτικών μας προϊόντων που συνδέονται αναπόφευκτα με τον τουρισμό μας, και ωθούν την ανάπτυξη αλλά και την απασχόληση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι «η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων πρέπει να είναι συνεχής, και στην έκθεση αυτή τα Επιμελητήρια του νησιού είναι αρωγοί. Τέτοιες εκθέσεις αναδεικνύουν και προωθούν στις αγορές τα Κρητικά προϊόντα».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας «PROMEXPO» Νεκτάριο Σερμάκη η έκθεση «ΚΡΗΤΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» στοχεύει:

-Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,
-Να φέρουν σε επαφή τους Κρήτες παραγωγούς και μεταποιητές με τα δίκτυα διανομής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και παραγωγή.
-Να γνωρίσουν οι καταναλωτές της Αττικής καλύτερα τα Κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναμική τους.
-Να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές που διαθέτει η Κρήτη και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισμός.

«Ο χώρος που επελέγη για την φετινή διοργάνωση είναι η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στο πλέον κομβικό σημείο της πρωτεύουσας στο Γκάζι, στην οδό Πειραιώς και εξυπηρετείται ακριβώς στην είσοδο του από το μετρό, γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών» επεσήμανε ο κ. Σερμάκης.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές, στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό. Αρωγός σε αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι η Παγκρήτια Ένωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, οι σύλλογοι Κρητών Αττικής, εξέχουσες προσωπικότητες, που με την τους γνώση τους θα εμπλουτίσουν την διοργάνωση.

Η έκθεση θα είναι μικτή, δηλαδή εμπορική και επισκέψιμη για το κοινό, και το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη βιομηχανική παραγωγή, καθώς και δεκάδες φορείς της Κρήτης.

Η έκθεση θα λειτουργεί Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την ∆ευτέρα 31 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης στο www.promexpo.gr.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου