Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Λέσβος - «Γνωρίζω και υιοθετώ τους υγρότοπους του τόπου μου». Εκδηλώσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

 
 
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων εξερευνώντας τους υγρότοπους του τόπου μας
           
Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου», οργανώνει εκδηλώσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων (2 Φεβρουαρίου).
 
Μικροί και μεγάλοι πολίτες, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να γνωρίσουν τους υγρότοπους του τόπου τους και πως μπορούν να τους προστατέψουν ως κοιτίδες βιοποικιλότητας και πολύτιμους φυσικούς πόρους:
 
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 10:30 δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο  Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (ΜΒΕΛ) στην Αγία Παρασκευή, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Επιτροπή Πολιτισμού της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής. Θα παίξουμε  και θα μάθουμε για υγροτόπους της Λέσβου με παρουσιάσεις,  βιωματικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.
 
Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και στοχεύουν στην εξοικείωση των πολιτών (μικρών και μεγάλων) με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και τον εθελοντισμό.
Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τους υγρότοπους του τόπου μας.
 
Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».
 
Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/
 
 
 
 
 

πηγή: http://www.lesvosnews.net/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου