Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη. Φωτοβολταϊκό σύστημα άρδευσης στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Συκεών από μαθητές

                       
Φωτοβολταϊκό σύστημα άρδευσης στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Συκεών από μαθητέςΦωτοβολταϊκό σύστημα άρδευσης εγκατέστησαν στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Συκεών, του ν. Θεσσαλονίκης, οι 16 μαθητές της Β' τάξης του ΕΠΑΛ της περιοχής.
Στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στην περιοχή Κρυονερίου, σε μια έκταση 2 στρεμμάτων, περίπου 30 άνεργοι δημότες καλλιεργούν τα λαχανικά τους σε κηπάρια των 50 τ.μ. που τους παραχώρησε ο Δήμος, δωρεάν για δύο χρόνια, κατόπιν κλήρωσης.
 
Αυτός ο λαχανόκηπος, που μέχρι σήμερα αρδεύεται από γεώτρηση του Δήμου, από τις επόμενες ημέρες θα ποτίζεται χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αυτό εξασφαλίστηκε πλέον από το σύστημα φωτοβολταϊκών που εγκατέστησαν οι μαθητές.
 
Το σύστημα αποτελείται από τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ και μία αντλία νερού, που εγκαταστάθηκε στο παρακείμενο ρέμα, από όπου θα αντλείται το νερό που κατεβαίνει από την πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη στο Σέιχ-Σου. Τα πάνελ εγκαταστάθηκαν στην οροφή της αποθήκης που υπάρχει στον χώρο, τα οποία θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία της αντλίας νερού, το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο του λαχανόκηπου για την άρδευση των καλλιεργούμενων λαχανικών.
 
"Πρόκειται για μια δράση που ξεχωρίζει όχι τόσο για την όποια οικονομία κλίμακας επιτυγχάνεται σε επίπεδο ενέργειας ή υδάτινου πόρου, αλλά κυρίως για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών. Η σύνδεση του μαθήματός τους με τη λειτουργούσα πραγματικότητα πολλαπλασιάζει τη γνώση και την εμπειρία τους πάνω σε θέματα αιχμής περιβάλλοντος, αειφορίας και τεχνολογικών εξελίξεων" δήλωσε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου