Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η Αιτωλοακαρνανία στις Ασιατικές αγορές

 
Η Αιτωλοακαρνανία στις Ασιατικές αγορέςΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι της Βουλευτού Αιτωλoακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα, στην Κορέα και την Ιαπωνία, με στόχο την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών και την προώθηση των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων στις ασιατικές αγορές.
Με την ιδιότητά της ως μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Νοτίου Κορέας και Ελλάδας-Ιαπωνίας, η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντήσει κορυφαίους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες και να «διαφημίσει» τα δώρα του τόπου μας.
 
Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επιλέχθηκαν εμβληματικά προϊόντα του Νομού (αυγοτάραχο και αλάτι Μεσολογγίου, παρθένο ελαιόλαδο, πατέ ελιάς και όσπρια ντελικατέσεν) με στόχο να διερευνηθεί η εξαγωγική τους δυνατότητα στις δυναμικές αυτές αγορές.
 
Η κ. Φούντα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε κατά την διάρκεια της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Κορέα με εκπροσώπους της Βουλής της Κορέας αλλά και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Park Geun-Hye, βρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των δύο χωρών, όπου και παραδόθηκαν δείγματα όλων των προϊόντων με το κατάλληλο ενημερωτικό υλικό. Ο ίδιος ο Πρέσβης κ. Σουρβάνος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία. Τα αποτελέσματα ήταν πράγματι εντυπωσιακά. Τα προϊόντα μας ενθουσίασαν τους Κορεάτες, που ήδη προετοιμάζουν ανταποδοτικό ταξίδι τους επόμενους μήνες (πιθανή ημερομηνία τον Μάρτιο, μόλις σε τρεις μήνες) προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι εμπορικές σχέσεις μας στο σύνολό τους, αλλά και οι δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών με άξονα τα Αιτωλοακαρνανικά προϊόντα. Η βουλευτής κανόνισε να πραγματοποιηθεί ταξίδι στην Αιτωλοακαρνανία για την προώθηση των  προϊόντων, καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία, όσον αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 
Ανάλογες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ιαπωνία, με τα ίδια ενθαρρυντικά αποτελέσματα και με συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Τσαμαδό. Κοινοβουλευτική κι εμπορική αντιπροσωπεία από την Ιαπωνία πιθανόν να καταφθάσει μέσα στον Ιανουάριο και άλλη μία μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να εξεταστεί η προώθηση διμερών συμφωνιών και των προϊόντων μας.
 
Η κ. Φούντα διεκδίκησε και συνολικότερα θέματα ανάδειξης των εμπορικών σχέσεων των χωρών μας, αναδεικνύοντας σε προτεραιότητα την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, την ψήφιση της κύρωσης που ορίζει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και των χωρών αυτών, την μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων και κυρίως, την ισορροπημένη σχέση σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, ιδίως μεταξύ των χωρών της Κορέας και της Ελλάδας, με την χώρα μας να προσφέρει πολλά σε επίπεδο ναυπηγικών επενδύσεων στην φιλόξενη χώρα, αλλά να μην αποκομίζει αντίστοιχα οφέλη σε επίπεδο τουρισμού, εμπορίου ή καινοτομίας και γενικά επενδύσεων από την Κορέα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου