Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέο καθεστώς για τα βιολογικά στην Κορέα

                     
Νέο καθεστώς για βιολογικά στην ΚορέαΑπό 1/1/2014 θα τεθεί σε ισχύ νέο καθεστώς για τις ετικέτες των εισαγομένων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, όπου δεν θα γίνονται πλέον δεκτές οι ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων αλλά μόνο οι κορεάτικες.
Επομένως, θα είναι απαραίτητη η κορεάτικη πιστοποίηση, παράλληλα με την οποία μπορεί να υπάρχει και η ευρωπαϊκή, προκειμένου ένα προϊόν να μπορεί να κυκλοφορεί στην κορεάτικη αγορά με την ένδειξη βιολογικό.

Τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά αποθέματα, όπως και προϊόντα που συνοδεύονται από φορτωτικά έγγραφα με ημερομηνία προγενέστερη της 1/1/2014, θα συνεχίσουν να πωλούνται ως βιολογικά μέχρι την εξάντλησή τους.

Επίσης, ως μεταβατικό μέτρο, η Κορέα θα συνεχίσει να επιτρέπει την εισαγωγή κάποιων προϊόντων που θα χρησιμοποιούνται μόνο ως πρώτες ύλες για την παραγωγή τελικών προϊόντων από εγχώριες βιομηχανίες (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας).
 
Σημειώνεται ότι από 1/1/2014 θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και Κορέας για τη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιήσεων βιολογικών προϊόντων, έως τότε, όμως, θα απαιτείται κορεατική πιστοποίηση."
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου