Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Με φορτηγά οι λαθραλιείς στη Λίμνη Μετσόβου

 
LIMNH AOOYΣε λεηλασία της λίμνης πηγών Αώου, προχωρούν επιτήδειοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ελέγχου και τα νομοθετικά κενά που υπάρχουν, επιδίδονται σε παράνομη αλιεία και μάλιστα ιδιαίτερα οργανωμένη.
 
Όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, σε μία τέτοια περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες άγριου καβγά, μεταξύ δύο διαφορετικών ομάδων που είχαν ψαρέψει στη λίμνη και φόρτωναν τα αλιεύματα σε μεγάλα φορτηγά ψυγεία.
 
Η Λίμνη, πριν μερικά χρόνια και επί Υπουργίας της Τίνας Μπιρμπίλη χαρακτηρίστηκε ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής. Μόνο που η προστασία της έμεινε στα λόγια και στην πράξη τα πράγματα εξελίχθηκαν σε χειρότερα από ότι ήταν πριν.
 
Ο Δήμος Μετσόβου έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις να τους ανατεθεί τόσο η τουριστική εκμετάλλευση όσο και η ερασιτεχνική αλιεία, ώστε να έχει το δικαίωμα του ελέγχου και των ανάλογων παρεμβάσεων. «Εάν αυτό είχε συμβεί τότε εμείς θα είχαμε βρει τον τρόπο για να διαφυλάξουμε έναν μοναδικό πλούτο για την περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Τσομπίκος.
 
Όμως αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το αθηνοκεντρικό κράτος είναι αδύνατο τελικά να ακούσει και να πράξει το αυτονόητο. Έτσι η προστασία της Λίμνης Πηγών Αώου βρίσκεται μόνο στα χαρτιά και η διαχείριση στον αέρα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου